10 anys elnacionalNOensvolHISTÒRIA DE LA COMPANYIA

A l’any 2001, tres actors que acabaven de graduar-se al Col•legi del Teatre amenacen seriosament el panorama de l’escena mundial: volen fundar una companyia de teatre seriosa. Els màxims responsables d’aquesta idea són: Albert Prat, Sergi Vallès i David Verdaguer. Afortunadament l’experiment va ser un fracàs absolut doncs la companyia elnacionalNOensvol es caracteritza i triomfa precisament per la seva poca serietat. Tot i així han aconseguit tirar endavant amb èxit sis muntatges teatrals: Estercolàcies I i II, Basat en textos de Karl Valentin i Javier Tomeo 2001/2003. Direcció i dramatúrgia de Txema Stamfford. Temporada al Cafè-Teatre Llantiol de Barcelona. Gira: Catalunya, València i Galícia.

Minim•mal Show, de Sergi Belbel i Miquel Górriz. 2004. Direcció de Mercè Lleixà. Estrena a La Planeta de Girona. Temporada al Teatre Regina de Barcelona.

Com a Casa-ssas, basat en el poemari d’Equivocar-se així, d’Enric Casassas. 2004. Direcció i dramatúrgia de Txema Stamfford. 
Temporada al Cafè Teatre Llantiol de Barcelona. Gira: Catalunya. 

Selaginel•les (o la tragèdia d’una cabra), de Txema Stamfford. 2004/2005. Direcció de Peter Gadish i Txema Stamfford. Temporada al Versus Teatre de Barcelona. Gira: Catalunya, València i Madrid. Premi Millor Espectacle de Creació de la IX Mostra de Teatre de Barcelona.

SAM, peces curtes de Samuel Beckett. 2006. Direcció de Llàtzer Garcia i Abel Coll. Estrena a La Planeta de Girona. Temporada a la Sala Beckett de Barcelona.

La Silibararera (o quantes galetes pots posar-te a la boca fins que se’t deixi d’entendre). 2009. Direcció de Txema Stamfford i Ester Nadal. Temporada al Teatre Gaudí Barcelona.

H.i.M. ,d’Àlex d. Capo i Txema Stamfford. 2010. Direcció Àlex d. Capo. Estrena i temporada a La Nau Ivanow.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada